Rotary voz/vlak i projekti za sigurniji život

Bihać, 14.03.2005.- Ovovečernje druženje rotary-prijatelja proteklo je u razgovorima o koncipiranju programa za jesenji Drugi Rotary turistički voz/vlak kotlinom rijeke Une, kandidovanju programa u kojima bi, moguće, participirali neki klubovi iz Amerike i ćaskanju o svakodnevnim temama.

Rotary voz/vlak će, kao što smo već objavili, voziti 10.septembra, a uz Rotaryance ovog puta će na čarobno putovanje ići i veći broj poslovnih ljudi koji će u te septembarske dane sudjelovati na EKObis sajmu turizma, zdrave hrane, lova i ribolova u Bihaću.

Iz Distrikta 5300 (Južna Kalifornija i Sjeverna Nevada, izražena je želja da participiraju u realizaciji projekata klubova u Distriktu 1910. Tako je i naš klub poslao informacije odnosno dva projekta: 1. Projekat izgradnje "kuće spasa", odnosno utočišta za žrtve porodičnog nasilje, po čemu, nažalost ovaj dio Bosne i Hercegovine prednjači u odnosu na druge kantone i: 2. Humanitarno deminiranje riječnog korita rijeke Une u urbanoj zoni grada Bihaća, gdje je evidentiran velik broj ubojnih sredstava zaostalih iz proteklog rata.

(Nakon sastanka, druženje je nastavljeno u Lovačkoj sobi Hotela "Sedra" u prijatnoj  atmosferi uz kamin.)

datum objave: 24. Mar 2005. | izvor: rotary-bihac.ba
OSTALI PROJEKTI
Rotary voz/vlak i projekti za sigurniji život | Rotary Club Bihać