TURISTIČKI ROTARY VOZ/VLAK SMARAGDNOM DOLINOM UNE 2014

Ako ste se nekada upitali može li se doživjeti bajka, onda odgovor sigurno možete naći u čarobnom putovanju Turističkim Rotary vlakom "Dolinom smaragdne rijeke Une" koji je i ove godine organiziran 11. put zaredom, a po prvi put u organizaciji Nacionalnog parka "Una" i Rotary kluba Bihać

 Turističkim Rotary vlakom smaragdnom dolinom rijeke Une ove godine su uživali rotarijanci i turisti iz Zadra, Zagreba, Šibenika, Opatije, Malog Lošinja, Otoka Žirja, iz Češke, daleke Australije, Njemačke, Engleske, Srbije i Slovenije, ali i iz Zenice, Banjaluke, Tuzle, te Bihaća i ostatka Unsko-sanskog kantona.

Jedna neobična vožnja daleko od urbane zone, sa stalnim pogledom na strme litice, između kojih vijugaju željezničke tračnice prateći rijeku Unu, daje osjećaj da se izmjenjuju snovi i stvarnost. Zato je putovanje Rotary vlakom smaragdnom dolinom duž Nacionalnog parka "Una" posebno zbog onog što se može vidjeti i doživjeti, a do sada u svojih jedanaest godina postojanja dolinom rijeke Une Rotary vlakom putovalo je preko 3.000 turista i Rotarijanaca iz mnogih zemalja svijeta.

Slike govore više od riječi....a i video takodjer      PRILOG RTV USK       PRILOG FTV

datum objave: 28. Jun 2014. | izvor: RC Bihać
OSTALI PROJEKTI
TURISTIČKI ROTARY VOZ/VLAK SMARAGDNOM DOLINOM UNE 2014 | Rotary Club Bihać