2. International Tenniscamp for Pre-Professionals in St.Pölten from 29.6-7.7.2018

2. International Tennis camp for Pre-Professionals in St.Pölten from 29.6-7.7.2018

Rotary klub Bihać sa ponosom nastavlja pružati podršku mladim ljudima koji su uspješni u svojim profesijama, naručito talentiranima i izvrsnima. Ovaj put, a nadamo se da ćemo imati priliku to raditi i češće omogućili smo 16-godišnjem teniseru Emiru Memagiću iz Bihaća, odlazak na tenis kamp za pre-profesionalce starosti od 14 do 18 godina koji se održava u St.Pöltenu u Austriji u organizaciji tamošnjeg Rotary kluba na čelu sa Dr. Hans Kirchknopf .

Sve troškove kampa i osiguranja učesnika obezbijedio je naš Klub te se nadamo da će naš mladi teniser imati priliku naučiti nešto novo od trenera Petre Schwarz-Ritter (52. WTA) ali i ostalih učesnika (Mađarska, Srbija, BiH, Hrvatska, Slovenija).

Prije samog puta, Emir i njegov otac Isak su bili naši gosti i uz video prezentaciju imali priliku svim članovima prezentirati njegove teniske rezultate i dostignuća kao i planove za budućnost. Zahvalili su se na podršci i još jednom ukazali na teške uvijete u kojima treniraju naši sportisti.

Predsjednik Kluba je u ime svih članova zaželio Emiru sretan put i da iskoristi ponuđenu šansu da nauči što je više moguće kao i da dostojno prezentirta naš Klub, Grad Bihać i državu BiH.

datum objave: 27. Jun 2018. | izvor: RC Bihać
OSTALE VIJESTI
2. International Tenniscamp for Pre-Professionals in St.Pölten from 29.6-7.7.2018 | Rotary Club Bihać