Primopredaja dužnosti za novu 2020/21 godinu

Još jedna rotarijanska godina je iza nas. 16.-ta po redu je nastupila i svi se iskreno nadamo da će nam donijeti dobro zdravlje, puno lijepih druženja i aktivnosti za dobrobit lokalne zajednice i cijelog društva kroz naše redovne aktivnosti i akcije.

Sada već PastPresident, Amel Muslić je u uvodnom dijelu prezentirao proteklu godinu, koja je bez obzira na "vanrednu" situaciju koja je nastala zbog koronavirusa, te spriječenosti u posljednjih nekoliko mjeseci da realiziramo naše redovne aktivnosti, sviju nas prijatno iznenadila. Ostaje mali žal zbog odgode našeg Rotary kanjona ali je tu Novogodišnji Rotary koncert, pa je na određeni način došlo do balansa. Mnogo aktivnosti, učešća u akcijama i podrške pojedincima i ustanovama, ostaje zapisana u memoarima našeg Kluba, a naročito uvođenje ZOOM (online) druženja i komunikacije.

Bogatiji smo za novog člana, muzičku ikonu grada, regije a i šire, profesora na Umjetničkoj školi Bihać, Adnana Busuladžića, dugogodišnjeg muzičkog pratitetlja na saksofonu i klarinetu, legende ovih prostora Dine Merlina, te osnivača i lidera Muzičke omladine Bihać, Haman Jazz Benda i mnogih drugih više i manje poznatih sastava i orkestara. Adnan se zahvalio na povjerenju i časti i izrazio nadu da ćemo zajedno nastaviti put koji je Rotary klub Bihać trasirao svojim dugogodišnjim angažmanom u Bihaću i regiji.

Ono što je uslijedilo nakon toga je primporedaja dužnosti između starog i novog borda, nakon koje se kratkim izlaganjem prisutnima obratio osnivač, prvi predsjednik a sada i novi predsjednik Kluba  Adem Salihagić te se prisjetio svih onih dobrih ljudi koji su gajili ideju rotarijanstva a na žalost više nisu sa nama. Osvrnuo se i na naše mlade, rotaract i interact te pozvao sve članove da zajedno nastavimo graditi ideju dobrog prijateljstva, služenja i druženja.

Novi bord u sastavu predsjednik Adem Salihagić, sekretar Edin Ibrahimpašić i blagajnik Haris Halkić nastavlja kroz ova teška vremena voditi Klub, sa iskrenom namjerom i željom da ovo bude još jedna izvrsna rotarijanska godina. SRETNO!

datum objave: 2. Jul 2020. | izvor: RC Bihać
OSTALE VIJESTI
Primopredaja dužnosti za novu 2020/21 godinu | Rotary Club Bihać