Promocija knjige prof.dr. Senadin Lavića "Diskurs o Bosanstvu"

Iz knjige....

...Bosni je danas potreban novi i drugačiji politički poredak u kojem će građanin biti vrhovna politička vrijednost, a ne “narod kojim upravljaju legitimni predstavnici” koji će navodno u ime Bošnjaka, Hrvata i Srba da upravljaju našom državom. Etnopolitička matrica je primarno antibosanska jer je razdrobila bosansko društvo i vratila ga nazad u prošlost, u kulturnopovijesnom pogledu. Izlazak iz prošlosti može trajati dugo…

O autoru:

Rođen je 1965. godine u Konjicu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (Odsjek za filozofiju i sociologiju) 1989. godine. U zvanje vanrednog profesora na Fakultetu političkih nauka izabran je 2008. godine.Na Fakultetu političkih nauka predaje predmete: Osnove metodologije društvenih nauka, Metode i tehnike u sociološkim istraživanjima, Metodologija politoloških istraživanja, Metodologija komunikoloških istraživanja, Metodologija socioloških istraživanja, Sociologija migracija, Empirijsko socijalno istraživanje.Do sada je objavio dvije knjige: Pluralistička racionalnost (Sarajevo, 2004) i Između periferije i centra (Sarajevo, 2006) te brojne naučne i stručne radove u zemlji i inozemstvu.

Glavni je urednik univerzitetskog časopisa “Pregled”, član redakcije časopisa “Godišnjak” BZK Preporod. Sudjelovao je na više naučnih i stručnih konferencija, simpozija i kongresa (Bosna i Hercegovina, Njemačka, Austrija, Hrvatska, Turska). Studijski boravak u Njemačkoj imao je 2000. godine na Univerzitetu u Bonnu (Seminar für Logik und Grundlagenforschung). Za vrijeme studijskog boravka u Austriji 2001. godine (Univerzitet u Grazu) na Institutu za filozofiju proveo je višemjesečno istraživanje savremenih tokova u teoriji i metodologiji društvenih znanosti. Trenutno obavlja funkciju voditelja master studija na Fakultetu političkih nauka. Predsjednik je BZK Preporod, član Asocijacije nezavisnih intelektualaca ”Krug 99”.

Promocija nove knjige "Diskurs o Bosanstvu" će biti održana 26.11.2021. godine (petak), u 18.00 sati u sali Muzeja I zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću.

Čast i zadovoljstvo da bude pokrovitelj ove promocije uvaženog akademika Lavića je pripala našem Klubu te vas pozivamo da prisustvujete ovom nada sve kulturnom ali u ovim turbulentnim vremenima i jako važnom događaju u kontekstu aktualnosti teme i sadržaja.

Dobro došli! 

datum objave: 23. Nov 2021. | izvor: RC Bihać
OSTALE VIJESTI
Promocija knjige prof.dr. Senadin Lavića "Diskurs o Bosanstvu" | Rotary Club Bihać