Posjeta prijatrelja iz RC Jihlava

Veliko nam je zadovoljstvo biti domaćinom a kada su nam gosti (ma možda ih više i ne trebamo zvati gostima :-)) prijatelji iz RC Jihlava to zadovoljstvo postaje još snažnije i toplije. Prijatelji Pavel Svitil i supruga Ivana, Petr Pazourek i Ondrej Remias, još jednom su odlučili posjetiti naš Klub, Grad i okolinu ali i uvjeriti se u realizaciju naših zajedničkih aktivnosti na Trim stazi  Debeljača, uređenju turističke destinacije Sokolac kao i razgovorati o mogućim budućim zajedničkim projektima.

U četiri dana posjete imali su priliku upoznati se sa kulturno historijskim znamenitostima grada Bihaća, srednjevjekovnog grada Sokolac, vidjeti prirodne ljepeto Japodskih otoka, posjetiti Nacionalni park Una a u povratku će posjetiti i NP Plitvička jezera u R Hrvatskoj. Upoznali su se sa aktivnostima u okviru djelatnosti Turističke zajednice grada Bihaća, o čemu ih je informirao direktor Armin Amidžić i izrazio zahvalnost za njihov dosadašnji angažman u projektu trim staze Debeljača.

Večera u Kostelskom buku bila je prilika da se profesori Umjetničke škole Nusret Keskin-Braco iz Bihaća predstave našim gostima ali u istom trenutku i zahvale na podršci koju je RC Jihlava dao našem projektu Novogodišnji rotary koncert te kojom prilikom su prikupljana sredstva za nabavku opreme i instrumenata za potrebe nastavnog procesa u ovoj ustanovi.

Prepuni dojmova, uvijek nanovo iznenađeni dobrodošlicom i toplinom domaćina bez obzira gdje se nalazili pozvali su nas da čim prije uzvratimo posjet, a sigurno je da će vrlo skoro predložiti onovi oblik saradnje naša dva kluba.

Želimo im sretan povratak kući i što prije ponovni dolazak u sada već "njihov" Bihać! 

datum objave: 1. Oct 2022. | izvor: RC Bihać
OSTALE VIJESTI
Posjeta prijatrelja iz RC Jihlava | Rotary Club Bihać