118. godina Rotarija

Tradicija je jedan od oslonaca rotarijanstva! Slijediti put koji su osnivači na čelu sa Paul Harrisom zacrtali prije 118. godina, put odricanja, angažmana i zajedničkog rada za dobrobit naše planete, svih naroda, svih ljudi bez obzira na vjeru, naciju, boju i svaku drugu različitost čini našu zajednicu jednom od najsnažnijih i najmnogobrojnijih nevladinih organizacija na svijetu!

I mi u RC Bihać, prateći tradiciju, proslavljamo 23.02. Dan Rotarija, na način koji nas je sve činio sretnima. Uručili smo donatorski ček predstavnicima JU Umjetnička škola Nusret Keskin-Braco iz Bihaća od sredstava prikupljenih na Novogodišnjem Rotari koncertu 2022. u iznosu od 4.500 KM.

Pored ovoga smo i zvanično postali bogatiji za još jednog člana, našeg prijatelja Mirsada Šehića, koji je i zvanično pinovan od strane svoga mentora i prijatelja Mirka Jandrića i predsjednika kluba Orhana Midžića. Dobro nam došao!

Da ovo druženje protekne veselo kako i zaslužuje, pobrinuo se naš Joško Lokas (Armin Čolić) koji je kao i uvijek vođenje i organizaciju tombole doveo do vrhunca i podigao ljestvicu kada je u pitanju zabava!

  

datum objave: 25. Feb 2023. | izvor: RC Bihać
OSTALE VIJESTI
118. godina Rotarija | Rotary Club Bihać